perjantai 22. kesäkuuta 2012

Haahuumaa

Huonomaku on pienella rakkausaiheisella matkalla, josta johtuu myos tavanomaisten suomalisten kirjainten puutos. Hyvin usein Huonomaku kuulee ihmisten valittavan omasta kotimaastaan ja laake tahan on ehdottomasti matkustaminen. Yleensa matkan jalkeen oma kotimaa vaikuttaa varsin hyvalta ja varteenotettavalta vaihtoehdolta.
Huonomaku on taalla Intian Valtameren aarella, jossa itse jokapaivainen elama, mukaanlukien rakkaus on todella erilaista. Huonomaku on maassa, jossa jarjestetyt avioliitot ovat osa normaalia elamaa ja julkinen hellyys lahes olematonta. Kuvitelkaa, etta se kenen kanssa paatatte alkaa seurustelemaan on the one. Jarjestetty avioliootto ei kuitenkaan ole ihan niin julmaa, etteiko tytto ja poika saisi kieltaytya toisistaan ensitapaamisen jalkeen, mutta on se aika paljon vaadittu, etta muutaman tunnin perusteella tulisi valita loppuelaman puoliso. Jos taas sattumoisin tytto ja poika tapaavat esimerkiksi koulun penkilla ja julkistavat suhteensa, niin silla mennaan alttarille asti. Huonollamaulla on kuitenkin kunnia olla mukana todistamassa alkuperaista kulttuuria vastaan tapahtuvaa 'love marriagea' ja sita kun nama henkilot vihitaan.  

Huonomaku on oppinut etta muslimi maissa julkiset hellyyden osoittamiset ovat uskonnont kunniottamisen takia ehdottomasti kiellettyja, mutta suureksi yllatykseksi Intian ja lahimaiden alueella sen kielsi Presidentti. Kuvitelkaa elama miehenne kanssa ja ainoa kerta kun suutelette julkisesti on haapaivana kirkossa ja mahdollsiesti haiden vastaanotolla.

Huonomaku ei ole se, joka valittaa omasta kotimaastaan. Toki, jotkut miehet joita tapaamme ja deittailemme ovat mulkkuja, mutta se johtuu vain siita etta me voimme valita ja avoimesti tapailla, seurustella, rakastella niin montaa oman mielemme mukaan, niin kauan kuin suinkin vaan huvittaa.  

En suinkaan sano, etta nama ihmiset olisivat valttamatta tyytymattomia elamaansa, mutta kylla se pohjoismaisen nuoren naisen korvaan kuulostaa uskomattomalta etta muslimi mies sanoo ettet ole mahdollinen valinta koska et ole muslimi, suostu peittamaan kasvojasi, intialainen tai puhu kielta- Huonomaku ei nyt suinkaan ollut sen koommin sekaantumassa. Yleensa rasismi katsoo toiseen suuntaan, mutta kuten eras viisas mies on sanonut- ''mita ikina valitset, ala valitse muslimia'', se tie on pitka ja saattaa olla myos hyvin kivinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti