keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Sanojen voimaa ja kommunikaation taikaa

Kuukausien Tinder skannaus on viimein tuottanut tulosta- ainakin hetkellisesti. Kirkkonummelta on löytynyt jalkapallisti, joka on ihan hauska tapaus. Tosin koska tässä ollaan nyt jokunen päivä viestitelty ja tapaamisesta ei ole kunnolla ollut puhetta, niin Huonomaku on luonnollisesti epäileväinen, mutta voihan sitä aina nauttia edes pienestä viestihuomiosta- joltain muultakin kuin Pedolta. Peto on kyllä edelleenkin sellainen tapaus, että vaatii jälleen aivan oman kirjoituksen.

Tinder ja kaikessa muussakin viestipohjaisessa deittailussa on suuria haasteita. Omaa itseään on hyvinkin vaikea ilmaista pelkillä viesteillä, sillä vastapuoli ei välttämättä näe sanoja niin kuin kirjoittaja itse sen kuulee ja on tarkoittanut tulkinnaksi. Äänenpainotus, ruumiineleet ja kasvojen ilme kertovat hyvinkin paljon siitä millä tavalla mikäkin sana on tarkoitettu- kirjoituksessa ainoat vihjeet tähän ovat piste, pilkku, huutomerkki, kysymysmerkki, puolipilkku yms- mutta kuinka selväpäisen kuvat itsestäsi oikeasti annat jos puolipilkutat tinderviesteissä? Ehkä hieman jäätävän ja yliälykkään. Jotkut tulkitsevan pisteen 'vihaisena' elementtinä viestin lopussa ja huutomerkin hyvinkin vahvana välimerkkinä.

Ihmiset oppivat tuntemaan ja ymmärtämään jokaisen  omaa kirjoitustyyliä, mutta tämä vie aikaa, eikä ole yleensä mahdollista nettideittailussa. Luonnollisesti tämä johtuu siitä, että mielipiteitä toisesta luodaan hyvinkin nopealla muutaman, ellei jopa yhden viestin tahdilla. Onkin hyvin haasteellista olla uniikki, vaimomateriaalia oleva hauska nainen- vaikuttamatta kuitenkaan sekopäiseltä ja pelottavalta hormoonihirviöltä.

Pieni 'oppitunti' siitä miten yhden asian voi sanoa monella tavalla ja kuinka tämä voi radikaalisti muuttaa ihmisten mielipiteitä- tässä videossa positiivisempaan suuntaan.

Huonomaku ajoittain suhteellisen epäonnistuneesti pyrkii noudattamaan samaa sääntöä kun töissä- sano vain puolet siitä mitä ajattelet ja jos et tiedä mitä sanoa ole hiljaa. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti