tiistai 22. tammikuuta 2013

insinööriainesta?

Vaikka viikonlopun herkkyydestä on nyt selvitty, olo ei siltikään ole mitä mahtavin. Olo on vähän kuin ilmeisesti insinöörillä: kylmä ja sisältä kuollut. Kenties Huonossamaussa on insinööriainesta tai vähintäänkin on vaimomateriaalia insinöörille (tosin tämän artikkelin avulla voi miettiä kaksi kertaa  haluaako ylipäätään insinöörimiehen). Ystävänpäiväkin lähenee evvvvvk.

Ruotsalaisselvitys: Insinöörit ovat kylmiä ja sisältä kuolleita


Insinööriopiskelijat välittävät kanssaihmisistä vähemmän kuin esimerkiksi lääkäriopiskelijat, ilmenee Linköpingin yliopiston tutkijoiden selvityksestä.
Selvitykseen osallistui yli 200 opiskelijaa kuudelta eri opintoalalta. Se toteutettiin kyselylomakkeella, jolla selvitettiin muun muassa vastaajien mielikuvituskykyä, kykyä asettua toisten asemaan ja toisista henkilöistä välittämistä.

Insinööriopiskelijat eivät välittäneet muista ihmisistä ja heillä oli omia tunteita muita vähemmän, tutkimuksesta kirjoittava The Register summaa tuloksia. Sivuston mukaan tutkimus osoittaa insinöörien olevan kovasydämisiä ja tunteettomia ihmiskoneita.

Tutkijat huomioivat tuloksia tulkitessaan sen, että naiset ovat yleensä miehiä empaattisempia. Tämä ei kuitenkaan tuloksiin oleellisesti vaikuttanut, mutta lisäerojakin saatiin.
Tarkasteltaessa selvitykseen osallistuneita insinööriopiskelijoita tarkemmin ilmeni, että tietokonetekniikan alan opiskelijoiden vastaukset eivät poikenneet esimerkiksi hoitoalalle suuntautuneiden henkilöiden vastauksista. Sovelletun fysiikan opiskelijat sen sijaan olivat ”sisältä kuolleita”, kuten Register heitä luonnehtii. Tutkimuksessa ei ollut mukana kyseisten lisäksi muita insinöörialoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti